Voor wie is onroerend goed geschikt?

Wat u moet weten

Vastgoed is de belangrijkste component voor kapitaalvorming en oudedagsvoorziening. Niet voor niets wordt er in Duitsland, dat nog steeds een land van huurders is, regelmatig gesproken over een verschuiving naar een (vastgoed)eigenaarsmaatschappij. In dit artikel lees je of vastgoed als belegging iets voor jou is.
Inhoudsopgave

Het basisidee

Het basisidee van het kopen/bouwen van een woning voor eigen bewoning is snel uitgelegd: Je betaalt ofwel huur aan een derde partij in de rol van “huurder” of je betaalt rente aan de bank en aflossing aan jezelf via de omweg “bank” in de rol van “eigenaar”. Op basis van deze overweging zou je in de verleiding kunnen komen om te concluderen dat onroerend goed geschikt is voor iedereen. Maar deze conclusie zou verkeerd zijn. Ten eerste moet er eigen vermogen en voldoende inkomen zijn voor het aankoop-/bouwproject van onroerend goed. Afgezien van het feit dat banken vastgoedprojecten zonder eigen vermogen niet zullen financieren, is een vastgoedproject dat mislukt door een gebrek aan inkomsten en activa een stap in de richting van grote schulden. Bij een executieverkoop wordt de noodlijdende bouwer/koper niet automatisch schuldenvrij. Als het onroerend goed ver onder de waarde wordt geveild, blijft de schuldenaar zitten met een berg schulden en zal hij die in de toekomst moeten afbetalen, ook al is hij weer huurder als voorheen.

Latency van een vastgoedinvestering

Naast financiƫle overwegingen is het belangrijk om bewust te zijn van de latentie van een vastgoedinvestering. Voor jonge, goed opgeleide professionals die overal ter wereld thuis zijn, is een lokale verbintenis met een eigen huis/appartement een struikelblok als het gaat om de mobiliteit die tegenwoordig in veel beroepen wordt verwacht.
Vastgoedfinanciering voor een woning voor eigen bewoning is afhankelijk van kaderfactoren zoals spaargeld van huurders, subsidies voor huiseigenaren, juridische zekerheid voor de bank bij toegang tot inkomen uit arbeid en dergelijke.

Een werkgerelateerde verhuizing naar het buitenland, vooral een verhuizing naar een niet-communautair land zoals de VS, verandert de randvoorwaarden waaronder de aankoop/bouw van het onroerend goed voor eigen bewoning plaatsvond. De fundamentele fungibiliteit van onroerend goed wordt relatief in het geval van onroerend goed voor eigen bewoning. Vooral tussentijdse verhuur aan derden tijdens periodes van werkgerelateerde afwezigheid is gemakkelijker gezegd dan gedaan.
In grootstedelijke gebieden zoals Berlijn, Hamburg, Keulen of MĆ¼nchen zal de huidige situatie op de huurwoningmarkt het naar alle waarschijnlijkheid mogelijk maken om onderdak te vinden voor een koopwoning, maar hoe zit het met het “huisje op het platteland” dat je voor jezelf en je gezin wilt bouwen? Zou dat van de ene op de andere dag verhuurbaar zijn? Je hebt niet alleen voldoende solvabele huurders nodig, ze moeten ook behoefte hebben aan de ruimte en bereid zijn om elke dag naar de stad te pendelen. Maar als aan beide voorwaarden, voldoende financiĆ«le middelen en een voorspelbaar lokaliseerbaar centrum van leven, is voldaan, zou het motto moeten zijn “Uit de huur – in de woning!

Real Estate Investment Secrets

Waarom investeren in vastgoed? Hier vind je geheime tips om het juiste vastgoed te vinden en alles wat je moet weten over beleggen in vastgoed.
Inhoudsopgave

The Real Estate Game: The Intelligent Guide To Decisionmaking And Investment

The Real Estate Game is een uitgebreide gids voor succesvol investeren in onroerend goed van een van de meesters op dit gebied. Op basis van vier decennia ervaring in het ontwikkelen, bezitten en beheren van onroerend goed en van bijna dertig jaar lesgeven aan de Harvard Business School, biedt William J. Poorvu een insidersperspectief over hoe u slimme beslissingen over onroerend goed kunt nemen.

ā‚¬Ā 24,72

super product

The Book on Rental Property Investing

Leer hoe je rijkdom en passief inkomen kunt creƫren door intelligent te investeren in Buy & Hold Vastgoed!

29,91

super product

Rate this article

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

You might be interested in this...

Voor wie is onroerend goed geschikt?

5 tips voor beginners

Krediet alstublieft!

Vastgoedbeleggingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *