Vastgoedbeleggingen

In Ć©Ć©n oogopslag

Naast het beleggen in vastgoed met als doel zelf eigenaar te worden, zijn er verschillende beleggingsvormen die de waardeontwikkeling en belastingvoordelen van vastgoedbezit instrumentaliseren. Hier krijg je een overzicht van de verschillende beleggingsvormen.
Inhoudsopgave

Residentieel vastgoed voor directe verhuur

De ontwikkeling van de huurprijzen in Duitsland hoeft niet herhaald te worden, want het onderwerp is alomtegenwoordig in de dagelijkse pers en het nieuws. Vooral de vraag tussen “wonen op huurbasis” versus “wonen in je eigen woning” staat vaak ter discussie. Hoe zit het met afbetalen en winst maken? Bij verhuur betalen huurders en, met betrekking tot nieuwbouw en in sommige gevallen renovatie, de staat het vastgoed af via belastingvoordelen. De verkoopopbrengst is de winst die overblijft voor de eigenaar.

Commercieel vastgoed voor kapitaalinvesteringen

In tegenstelling tot de bescherming van de rechten van particuliere huurders, is de bescherming van commerciĆ«le huurders in Duitsland laag. Voor commerciĆ«le huren is de dynamiek van vraag en aanbod ongehinderd. CommerciĆ«le verhuur is echter sterk onderhevig aan de economische cyclus. Als een locatie onrendabel wordt of een golf van faillissementen een economie treft – zoals tijdens de COVID-19-crisis – werkt het principe van vraag en aanbod in het nadeel van eigenaren van commercieel vastgoed. Bovendien is het investeringsvolume in commercieel vastgoed meestal niet beheersbaar voor een particuliere investeerder. Er ontstaan gemeenschappen van investeerders met een eigen dynamiek. Hier vind je een overzicht van de voor- en nadelen.

Voordelen

Voor investeringen in commercieel vastgoed is het de moeite waard om een beheermaatschappij in te huren. Als alles goed gaat, hoef je bijna niets te doen voor je investering, behalve de inkomende betalingen controleren.

Nadelen

Je kunt niet alleen beslissen over gemeenschappelijk eigendom. Je kunt investeringen waartoe andere eigenaren hebben besloten en die voor jou op een ongelegen moment komen, niet uitstellen, maar je moet ze misschien tijdelijk financieren en het risico delen.

Vastgoedfondsen

In tegenstelling tot directe vastgoedbeleggingen zijn fondsaandelen zeer fungibel en veroorzaken ze geen permanente kapitaalverbintenis zoals individuele projecten. Aan de andere kant ben je als fondsinvesteerder op zijn best indirect betrokken bij besluitvormingsprocessen en zijn je fiscale mogelijkheden beperkt. Positief is dat vastgoedfondsen projecten van elke omvang kunnen uitvoeren door kapitaal te bundelen. Gezien de krappe situatie op de Duitse woningmarkt vanuit het oogpunt van de huurders, kan grootschalige woningbouw worden verwacht in de grote steden. Projecten met doelafmetingen, met honderden en duizenden wooneenheden hebben financiering op grote schaal nodig en kunnen alleen individueel door miljardairs worden gefinancierd. Via vastgoedfondsen participeer je in winstgevende projecten die anders niet voor jou toegankelijk zouden zijn.
Inhoudsopgave

Real Estate Investment

Geschreven door internationaal erkende deskundigen op het gebied van kapitaalbeheer en institutionele strategieƫn voor vastgoedbeleggingen, is Real Estate Investment, Second Edition: Strategies, Structures, Decisions is een onmisbaar leerboek voor docenten en studenten in vastgoedfondsbeheer, beleggingsbeheer en investment banking, maar ook een waardevolle referentietekst voor analisten, onderzoekers, beleggingsmanagers, investeringsbankiers en vermogensbeheerders.

ā‚¬Ā 59,69

super product

Rate this article

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

You might be interested in this...

Voor wie is onroerend goed geschikt?

5 tips voor beginners

Krediet alstublieft!

Vastgoedbeleggingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *