Krediet alstublieft!

Waar je op moet letten

Heb jij een bankkrediet nodig? Je bent gewoon op zoek naar een lening bedrijf waar je de lening kunt krijgen? Teken het contract niet zonder het te controleren. Want je moet zeker op een aantal dingen letten.
Inhoudsopgave

3 tips voor het vergelijken van leningen

Vertrouwen is belangrijk

Betrouwbaarheid speelt een grote rol bij een lening. En niet alleen je bank moet jou vertrouwen. Het vertrouwen is wederzijds. Zorg er in ieder geval voor dat de voorwaarden van jouw bank en die uit de advertentie overeenkomen. Als er discrepanties zijn, moet je die meteen aankaarten en eventueel schriftelijk laten vastleggen in je leningsovereenkomst.

Lees de kleine lettertjes

Lees altijd de kleine lettertjes. Neem de tijd om de kredietovereenkomst te lezen, laat je niet onder druk zetten. Teken de kredietovereenkomst niet tussen deur en deur. In het beste geval kun je de kredietovereenkomst mee naar huis nemen en de voorwaarden door je hoofd laten gaan. Als er iets niet klopt voor jou, noteer dan eventuele vragen en probeer deze tijdens een ander gesprek te verduidelijken. Er staat immers veel geld op het spel, en je moet geen lening tekenen zonder het te vragen.

In Ć©Ć©n hand?

Zoek uit of je lening in Ć©Ć©n hand blijft. Er zijn kredietmaatschappijen die de leningen van hun klanten verkopen aan hun schuldeisers. Dit zou een verliezende deal voor jou zijn. Waarom? Zodra andere bankbedrijven de leningen overnemen, kunnen er vreselijke aanmaningskosten in rekening worden gebracht bij te late betalingen. Onmiddellijke aflossing van de lening is in zulke gevallen ook niet ongewoon.

Gegevensbescherming mag ook niet onder tafel vallen. Lees de algemene voorwaarden door en ontdek wat er met je gegevens gebeurt. Vaak worden lage rentetarieven gekoppeld aan het feit dat jouw gegevens kunnen worden doorgegeven. Dit kan een lucratieve deal zijn voor de kredietverstrekker, maar niet voor jou.

Wacht niet met investeren in onroerend goed, investeer in onroerend goed en wacht.

ā€• T. Harv Eker

Rente, aflossing en zelf opnemen

Je vastgoedproject heeft een financiering nodig die jij en je gezin zich jaren en decennia lang kunnen veroorloven. Inclusief twee procent aflossing per jaar, bouwt een lening van een kwart miljoen euro tegen drie procent per jaar vijf procent op van een kwart miljoen euro. Dat is 12.500 euro per jaar, meer dan duizend euro per maand. Plus bijkomende kosten die jij/hij ook moet betalen als vastgoedeigenaar.

Dan is er nog het verschil tussen hypotheken met een vaste rente en hypotheken met een variabele rente. Akkoord gaan met een hoge, vaste rente tijdens een renteloze fase kan absurd lijken. Aan de andere kant zijn variabele rentetarieven ook variabel en onderhevig aan factoren waar je geen invloed op hebt.

Variabele terugbetaling

Hoe sneller een woning wordt terugbetaald, hoe beter. Voor elk jaar dat jij/hij de lening gebruikt, is rente verschuldigd.
Als eigenaar betaal je over het algemeen minder per maand voor een woning van vergelijkbare kwaliteit dan huurders. Het geld dat je/jullie betalen aan rente ben je nog steeds kwijt. Het is niet door een verhuurder, maar door je bank opgebracht. Wat voor jou per saldo geen verschil maakt. Aflossing betaal je via de omweg over de bank aan jezelf. Dus: Snel aflossen! De mogelijkheid van variabele aflossing moet worden voorzien in je leningsovereenkomst.

Aandelen

Zonder eigen vermogen krijg je geen financiering. Met te weinig eigen vermogen wordt het te duur voor je. Een eigen vermogen van 20% is een goede richtlijn. Aflossen, niet sparen!
De stelregel “Snel terugbetalen!” verklaart waarom spaarcontracten in combinatie met vastgoedfinanciering dubieus zijn. Banken werken met de spread tussen de rente op verstrekte leningen en de rente op deposito’s. Het zou oneconomisch zijn als ze een hogere rente op deposito’s zouden uitbetalen dan ze verdienen op leningen. Het zou oneconomisch zijn als ze een hogere rente op deposito’s zouden uitbetalen dan ze op leningen verdienen. Als je spaart in plaats van aflost, verdient de bank, naast de hogere totale rente door de langere aflossingsperiode, elke maand een extra plus door de spread tussen je spaarrente en je leenrente.

Conclusie

Als je een lening overweegt, hoef je niet zonder meer akkoord te gaan met alle voorwaarden van je bank. Informeer jezelf zorgvuldig. Neem de tijd. Of het nu gaat om gegevensbescherming, klantenservice of de behandeling van gevoelige gegevens – je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen.
Inhoudsopgave

Rich Dad's Guide to Becoming Rich

Leer hoe u uw geld hard voor u kunt laten werken... in plaats van dat u uw hele leven hard voor uw geld moet werken. Begrijpen wat schulden zijn en hoe je ze kunt gebruiken is een belangrijke eerste stap.

ā‚¬Ā 9,99

super product

Measuring and Managing Credit Risk

De meest complete, up-to-date referentie voor het beheersen van alle soorten kredietrisico's in elke omgeving.

ā‚¬59,21

super product

Rate this article

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

You might be interested in this...

Voor wie is onroerend goed geschikt?

5 tips voor beginners

Krediet alstublieft!

Vastgoedbeleggingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *