5 tips voor beginners

Je eerste huis kopen

Je hebt besloten om je eerste huis te kopen? Dan hebben we in dit artikel 5 waardevolle tips voor beginners op een rijtje gezet.
Inhoudsopgave

Tip 1: Creƫer eigen vermogen!

De aanhoudende lage/nul rentefase en boeterente op deposito's inspireren de veronderstelling dat banken graag een 100% vastgoedfinanciering zouden overnemen. Deze aannemelijke veronderstelling is onjuist. Een vastgoedlening is in de eerste plaats gewoon een lening. Hoe groter het aandeel eigen vermogen, hoe makkelijker en gunstiger de financiering.

Tip 2: Denk en plan vanaf het einde!

Vanwege de omvang van een vastgoedinvestering is het gemakkelijk om de neiging te hebben om slechts Ć©Ć©n of twee stappen vooruit te denken. Neem deze horde, de volgende enzovoort. Ervaren, succesvolle vastgoedinvesteerders pakken het anders aan. Om het botweg te zeggen, professionals plannen voor doorverkoop na afschrijving voordat alle mogelijke bouwlocaties zijn uitgeplozen en kijken rond voor een geschikte makelaar. Een investering in vastgoed is een zaak van lange adem, maar zelfs aan lange periodes komt op een dag een einde en uiteindelijk moet de berekening hebben gewerkt.

Tip 3: Verwerf zelf object- en lokale kennis!

Er gaat geen wijnproeverij voorbij zonder heroĆÆsche succesverhalen in de vastgoedsector die Deutsche Wohnen en Vonovia in de districtscompetitie plaatsen. Het kan zijn dat een fantastisch rendement met gestroomlijnde financiering het resultaat is van een gelukstreffer op een onroerend goed. Maar dat betekent niet dat dezelfde briljante financiĆ«le coup net zo goed zal slagen op een andere locatie, met andere partners en een vergelijkbaar maar niet identiek pand. Met alleen een vergelijkbaar pand, misschien wordt er op dit moment een doorgaande weg gebouwd. Of niet gebouwd. Of het volgende grote industriĆ«le bedrijf is van plan te verhuizen, waardoor de lokale gemeenschap zal uitdunnen en de huurprijzen zullen dalen. Uw eigen gedetailleerde lokale en vastgoedkennis is een van de sleutels tot uw succes bij elk vastgoedproject.

Tip 4: Bereken je worst case!

Belastingbesparende modellen op basis van afschrijving renderen beter naarmate het inkomen hoger is en dus de belastingdruk hoger. Een berekening die exorbitante stijgingen van het inkomen vereist, is niet goed. Met een inkomen dat vastgoedfinanciering voor jou mogelijk maakt, moet je er rekening mee houden dat al je collega's tot dezelfde inkomensschijf behoren! Maar er kan maar Ć©Ć©n afdelingshoofd zijn. Als alle 20 collega's de belastingdruk van het afdelingshoofd meenemen in hun financieringsplannen, zullen 19 van deze 20 financieringen in de problemen komen. Test je model vanuit een pessimistisch perspectief! Als het in het ergste geval rendeert, zal het je de slaap niet ontnemen bij een gunstigere ontwikkeling van je inkomen.

Tip 5: Beschouw de investering als een ondernemersactiviteit!

Vastgoedbezit en inkomsten daaruit zijn geen nevenactiviteiten in de zin van de arbeids- en socialezekerheidswetgeving. Hoe dan ook, zie het voor jezelf als een activiteit waarvoor je tijd moet inplannen! Elke jonge ondernemer die een bedrijf registreert, een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opricht, enz. heeft een aantal nieuwe uitdagingen te overwinnen. Je moet je oriƫnteren met betrekking tot belastingen, vertrouwd raken met de relevante juridische situatie, het bevoorradingssysteem organiseren en dergelijke. Hetzelfde geldt voor jou als eigenaar van onroerend goed. Als je in de gelukkige omstandigheid bent dat je een beheermaatschappij kunt inhuren om het grootste deel van het werk voor je te doen, moet je nog steeds je documenten voorbereiden voor de belastingadviseur. De routine zal zeker intreden, maar tot die tijd kun je er maar beter op rekenen dat je te veel tijd aan je eigendom besteedt!

Inhoudsopgave

The Real Book of Real Estate

Of je nu een doorgewinterde investeerder bent of je eerste huis koopt, dit is het enige boek dat je keer op keer kunt en zult lezen. Roberts team van echte experts laat je zien hoe je: een pand waardeert, een pand least en verhuurd houdt, financiering krijgt, entiteiten een titel geeft en beschermt, verborgen investeringsmogelijkheden vindt, belastingen minimaliseert en je eigen team van adviseurs samenstelt.

ā‚¬Ā 16,60

super product

The Millionaire Real Estate Investor

The Millionaire Real Estate Investor vertegenwoordigt de verzamelde wijsheid en ervaring van meer dan 100 miljonair-beleggers uit alle lagen van de bevolking die financiƫle rijkdom nastreefden en de levensveranderende vrijheid bereikten die het oplevert. Dit boek onthult hun bewezen strategieƫn.

ā‚¬Ā 20,09

super product

Rate this article

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

You might be interested in this...

Voor wie is onroerend goed geschikt?

5 tips voor beginners

Krediet alstublieft!

Vastgoedbeleggingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *