Factoren van de investering

5 tips voor beginners

Als je je nog niet hebt beziggehouden met beleggen en vermogensopbouw, moet je jezelf zo uitgebreid mogelijk informeren en bepaalde beslissingen nemen voordat je de eerste euro belegt. We hebben de 5 belangrijkste tips en principes voor beginners op het gebied van beleggen in de volgende secties voor je op een rijtje gezet.
Inhoudsopgave

Tip 1: Bepaal het doel van uw investering

Hoe banaal het ook klinkt, voordat je een euro belegt, moet je bedenken wat je persoonlijke beleggingsdoel is. Alleen als je dit weet, kun je je goed voorbereiden en informeren. Bedenk daarom van tevoren waarom je geld wilt beleggen. Wil je er comfortabel van kunnen leven op je oude dag, wil je over een paar jaar een grote aankoop doen of wil je je kinderen in staat stellen in het buitenland te studeren? Alleen als je weet waarvoor je je geld investeert, kun je het op een gedisciplineerde manier investeren. Als je geen doel hebt, zal je plan snel op niets uitlopen.

Tip 2: Bepaal uw investeringsbedrag

Net zoals het belangrijk is om een doel te bepalen voor je investering, moet je ook het bedrag bepalen dat je wilt investeren om dat doel te bereiken. Voordat je een investeringsbedrag kunt vaststellen, moet je een overzicht krijgen van je financiële situatie. Dan kun je bepalen hoeveel geld je elke maand kunt gebruiken voor vermogensopbouw. Als onderdeel van deze overweging moet je ook bepalen of je eventuele rente of dividenden die je ontvangt op je geïnvesteerde kapitaal zult opnemen en consumeren of direct zult herinvesteren.

Tip 3: Bepaal het gewenste rendement op uw investering

Om met je maandelijkse investeringsbedrag het gewenste eindbedrag te bereiken, moet je weten wat het rendement op je investering moet zijn, inclusief inflatiecompensatie. Als je deze waarde hebt berekend, kun je de juiste beleggingsvormen kiezen. Je kunt je dan ook realiseren dat het rendement waar je op hoopt niet realistisch is. Inflatiecompensatie is belangrijk en moet in rekening worden gebracht. Zelfs een kleine inflatie betekent een aanzienlijk verlies aan koopkracht door de jaren heen.

Tip 4: Houd altijd rekening met de kosten en vergoedingen voor je investering

Je moet altijd rekening houden met de verschillende kosten afhankelijk van de investering en deze meenemen in je investeringsbeslissing. Overnight en time deposit accounts bij je lokale bank zijn meestal gratis. Voor aandelenfondsen kunnen echter hoge beheerkosten en uitgiftetoeslagen gelden. Deze kosten verlagen je rendement. Indexfondsen (ETF) zijn bijvoorbeeld erg goedkoop.

Tip 5: Weeg je portefeuille

Vanaf het begin moet je proberen je beleggingen verstandig te structureren. Richt je altijd op je persoonlijke doelen en probeer een balans te vinden tussen beleggingen met een hoog rendement en beleggingen met een laag risico. Als algemene regel geldt dat hoogrenderende beleggingen ook een hoger risico met zich meebrengen. Kies het type belegging dat bij je past. Hoe je het juiste type belegging voor jou vindt, wordt in meer detail beschreven in de volgende hoofdstukken.
Inhoudsopgave

A Beginner's Guide to the Stock Market

Leer geld te verdienen op de aandelenmarkt, zelfs als je nog nooit hebt gehandeld.

€ 7,99

super product

Girls That Invest: Uw gids voor financiële onafhankelijkheid door middel van aandelen

Jouw stap-voor-stap gids voor financiële onafhankelijkheid - van de maker van de #1 podcast voor beleggingseducatie, Girls That Invest.

€ 15,34

super product

Rate this article

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

You might be interested in this...

Duurzame financiering

Welke beleggingsvorm past bij mij?

Factoren van de investering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *