Hoe investeren?

Alles wat belangrijk is in één oogopslag

Alle grondstoffenprijzen die zijn opgenomen in de CRB-index zijn afgeleid van de notering van op de beurs verhandelde termijncontracten, zogenaamde “futures”. Futures-contracten zijn in wezen tijdsgebonden weddenschappen tussen kopers en verkopers op een prijsontwikkeling.
Inhaltsverzeichnis
In tegenstelling tot de aandelenmarkt bestaan futures niet onafhankelijk van beursgebeurtenissen, maar worden ze gecreëerd op het moment dat twee voorheen neutrale marktdeelnemers een dergelijke weddenschap aangaan over prijsontwikkelingen. Dit is een zakelijke transactie die de zogenaamde open rente in de markt verhoogt, het aantal lopende open contracten, de lopende inzetten. Om het eenvoudig te houden, gaan we ervan uit dat er slechts twee marktdeelnemers zijn en dat de open rente is gestegen van 0 naar 1.

Het basisprincipe

De koper B (voor "koper") is "long" in de markt na binnenkomst, de verkoper S (voor "verkoper") is "short". Koper B wint geld wanneer de prijs van het onderliggende contract stijgt. Als B heeft gekocht tegen 100 USD per eenheid en de prijs van het onderliggende product stijgt met 10 USD per eenheid, dan kan koper B een (boek)winst boeken van 10 USD maal het aantal eenheden. Verkoper S lijdt een (boek)verlies van 10 USD per eenheid. Als de prijs daalt nadat de weddenschap is afgesloten, profiteert S in de mate dat B een (boek)verlies lijdt.

Vanwege dit principe, wat de een verliest, wint de ander, worden transacties op futuresbeurzen geclassificeerd als zero-sum games. In strikte wiskundige zin is deze benaming niet helemaal accuraat. Kopers en verkopers moeten beurs- en makelaarskosten betalen. Maar het geeft de essentie van de transactie goed weer. De boekwinsten en boekverliezen die kopers en verkopers verrekenen, worden echte winsten en verliezen op het moment dat de partners in de weddenschap hun posities afsluiten door middel van een compenserende transactie.

Energy Trading & Investing

Deze praktische handleiding behandelt onderwerpen voor professionele handelaren, individuele beleggers, MBA-studenten en deelnemers aan de energiemarkt. Jargon uit zowel de financiële sector als de energiemarkt wordt volledig uitgelegd en de wiskunde is toegankelijk gemaakt voor de gemiddelde lezer. Ongeacht je achtergrond geeft Energy Trading and Investing je een uitgebreid inzicht in de handel in energie.

€ 54,99

super product

Voorbeeld:

In het eenvoudige model van slechts één koper B en slechts één verkoper S zou dit betekenen dat B een verkoop doet aan S, vanuit het oogpunt van S komt dit overeen met een aankoop. Beiden hebben per saldo dezelfde hoeveelheid gekocht en verkocht, dus ze hebben geen marktpositie meer. Winsten en verliezen worden voor beiden berekend op basis van het verschil tussen de koop- en verkoopprijs. In het eenvoudige model zou de tegenhandel het openstaande belang tot nul reduceren.

Werkelijkheid

In de realiteit van futuresbeurzen zijn er duizenden marktdeelnemers en is het onwaarschijnlijk dat de compenserende transactie met de oorspronkelijke contract- (of inzet-)partner zal zijn. Dit zou een ongeschikt bedrijfsproces zijn voor de snelle beurspraktijk. In de futuresbeurspraktijk houden beursleden de respectieve open posities van hun klanten bij en compenseren ze met elkaar hun nettoposities in de markt in een proces dat "clearing" wordt genoemd. Een effectenmakelaar met 100 klanten die elk 100 contracten "long" hebben en 50 klanten die elk 100 contracten "short" hebben op de markt, heeft een nettopositie van slechts 5000 longposities en moet alleen voor deze 5000 longposities zekerheid verschaffen aan andere effectenmakelaars.

Om deze zekerheid te kunnen bieden, vraagt de effectenmakelaar een onderpand van zijn klanten per afgesloten contract (d.w.z. per geplaatste weddenschap). Deze zekerheid is bedoeld om ongunstige koersbewegingen van de posities van de cliënten op te vangen uit de saldi van de cliënten. De “marge”, de zekerheid die vereist is voor het handelen (wedden op) van een contract, is aanzienlijk lager dan de nominale waarde van een contract. Als we ruwe olie als voorbeeld nemen, vereist de Chicago Mercantile Exchange (CME) Group, de holdingmaatschappij voor de NYMEX in New York, momenteel marges van minder dan $10.000 als onderpand voor het verhandelen van een WTI-contract voor ruwe olie op NYMEX. Dit betekent dat je kunt deelnemen aan de prijsontwikkeling van een grote grondstof met een relatief klein onderpand. Dit is een effect dat hefboomwerking wordt genoemd. In het voorbeeld van het WTI-contract is de hefboom groter dan 1:12 – minder dan $ 10.000 marge voor een contract dat momenteel ongeveer $ 120.000 waard is.
Inhoudsopgave

Guide To Investing in Gold & Silver

Michael Maloney wordt algemeen erkend als een vooraanstaand expert op het gebied van monetaire geschiedenis, economie, investeren in economische cycli en edelmetalen.

€ 15,49

super product

Investing in Resources

Leer hoe u kunt profiteren van het buitenproportionele potentieel en de risico's van het investeren in grondstoffen kunt vermijden.

€523,03

super product

Rate this article

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

You might be interested in this...

Hoe investeren?

Goud als beleggingsstrategie

De top 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *