Succesvolle financiële planning

Krijg een overzicht van je financiën met deze tips

Of je nu studeert, werkt of als zelfstandige werkt. Je financiën goed in de gaten houden is de sleutel tot financiële zekerheid. Een budgetboek kan heel goed helpen om een nauwkeurig overzicht te krijgen.
Inhoudsopgave

De kosten

Als het op uitgaven aankomt, valt er meestal meer te optimaliseren en te besparen dan je in eerste instantie zou denken. Vooral als je je huidige verzekeringen of lidmaatschappen onder de loep neemt. Verzekeringen kunnen met enkele prijsvergelijkingen duidelijk gunstiger worden afgesloten of helemaal worden weggelaten. In het geval van lidmaatschappen moet je ook regelmatig controleren of je ze echt nog gebruikt en eventueel opzeggen.

Maar ook in het dagelijks leven kunnen veel kosten worden bespaard. Als je bijvoorbeeld boodschappen doet, hoef je niet altijd merkproducten te gebruiken. Een boodschappenlijstje helpt je ook om alleen de producten te kopen die je echt nodig hebt. Zelfs als je vaak uit eten gaat tijdens je lunchpauze, kan dit na een tijdje veel geld kosten. Hier kan het veel geld besparen als je thuis iets voorkookt en het dan meeneemt naar je werk.

Ook wat je betaalmethode betreft, kun je je gewoonten optimaliseren om geld te besparen. Als je bijvoorbeeld altijd afwisselend met je pinpas en je creditcard betaalt, kun je snel het overzicht over je financiën verliezen. Het helpt veel mensen bijvoorbeeld om uitsluitend met contant geld te betalen. Dit geeft je een beter idee van hoeveel geld je eigenlijk uitgeeft en zorgt ervoor dat je wat beter op je financiën let.

Begrotingsboek

Deze nieuwe budgetplanner bevat alles wat je nodig hebt om je financiën bij te houden. Inclusief maandelijkse planningspagina's en ongedateerde kalender.

€12,99

super product

Inkomen

Je inkomen verhogen is niet zo eenvoudig als je uitgaven verlagen. De meest voor de hand liggende optie is om je leidinggevende om opslag te vragen. Maar omdat dit in tijden van crisis niet altijd mogelijk is, kan een parttime baan ook een goed extra inkomen opleveren. Je moet wel eerst bij je leidinggevende navragen of hij of zij hiermee akkoord gaat. Een andere optie is om je geld te investeren.
Inhoudsopgave

The Price of Money

Dit boek leert je hoe je welvarend kunt zijn in een financiële wereld die tegen je is opgezet.

€ 13,10

super product

How Money Works: The Facts Visually Explained

Krijg antwoord op honderden financiële vragen, zoals hoe u kunt investeren voor de toekomst, hoe u uw inkomen kunt maximaliseren en hoe overheden geld onder controle kunnen houden.

€ 17,99

super product

Bewerte diesen Artikel

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Das könnte dich interessieren…

5 financiële tips

Succesvolle financiële planning

Financiële instelling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *