5 financiële tips

Hoe je je financiën onder controle krijgt

Wil je grip krijgen op je financiën zodat je aan het einde van de maand meer geld op je rekening hebt staan dan in de vorige maand? Met deze eenvoudige regels is geld besparen makkelijk en leuk!
Inhoudsopgave

1. Drink kraanwater

Wij hebben het geluk dat we ons dagelijkse kraanwater rechtstreeks uit de kraan kunnen drinken. Zo besparen we veel geld op verpakte drankjes en beschermen we ook het milieu, omdat we geen plastic flessen gebruiken. Wetenschappers hebben ook ontdekt dat kraanwater veel gezonder is dan flessenwater, omdat het aanzienlijk meer mineralen en minder chemische residuen bevat.

2. Koop alleen dingen die je echt nodig hebt

Je kent vast wel het fenomeen dat je iets zo graag wilt hebben dat je het in een opwelling koopt. Na korte tijd realiseer je je echter dat het gekochte spel of iets dergelijks je niet zoveel plezier geeft als verwacht. Om zulke impulsaankopen te vermijden en veel geld te besparen, moet je een paar weken wachten met kopen en je altijd afvragen of de aankoop je leven echt zal verrijken.

Ik kan je niet vertellen hoe je snel rijk wordt; maar ik kan je wel vertellen hoe je snel arm wordt: namelijk door te proberen snel rijk te worden.

― André Kostolany

3. Word een beetje zelfvoorzienend!

Een eigen moestuintje volstaat om gedurende een lange periode regelmatig groenten te oogsten die je kunt gebruiken om dagelijks in te koken. Bovendien kan het heel leuk zijn om de planten te verzorgen. Je bent buiten in de frisse lucht en krijgt veel beweging.

4. Verander van elektriciteitsleverancier

Controleer soms of je niet te veel betaalt voor je elektriciteitsverbruik. Het loont de moeite om de prijzen van de verschillende aanbieders steeds opnieuw te vergelijken. Je kunt er ook voor zorgen dat je zo min mogelijk elektriciteit verbruikt door apparaten bijvoorbeeld niet in de stand-bystand te zetten, maar helemaal uit te schakelen als je ze niet gebruikt.

5. Zoek een goede belastingadviseur

Een goede belastingadviseur kan je helpen om je financiën te optimaliseren door je belastingzaken zo goed mogelijk aan te pakken. Deze tip is vooral handig voor mensen die een eigen bedrijf beginnen of zijn begonnen en veel geld steken in het opbouwen van hun bedrijf. Een goede belastingadviseur kost een bepaald bedrag per maand, maar daar moet je niet op beknibbelen.

Inhoudsopgave

Financiële planner

Houd je financiën eenvoudig bij met deze eenvoudige budgetplanner en verminder onnodige stress door stapels rekeningen en late betalingen.

€ 9,93

super product

Warren Buffett and the Interpretation of Financial Statements

Een unieke, toegankelijke gids die uitlegt hoe Warren Buffett financiële overzichten van bedrijven ontcijfert en hoe zijn methoden anderen kunnen helpen om winst te maken.

€ 11,22

super product

Rate this article

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

You might be interested in this...

5 financiële tips

Succesvolle financiële planning

Financiële instelling