Cryptocurrency kopen

Hoe en waar is crypto beschikbaar?

De opties bij het kopen van cryptocurrency variëren afhankelijk van de populariteit van de valuta. Bitcoin kan bijvoorbeeld op verschillende manieren worden gekocht, terwijl de opties voor minder populaire valuta aanzienlijk beperkter zijn. In het geval van Bitcoin variëren de aankoopopties van Bitcoin-automaten, cadeaubonnen, beleggingsfondsen of in sommige gevallen zelfs detailhandel, afhankelijk van het land.
Inhaltsverzeichnis

Hoe en waar cryptocurrency kopen?

Het fysiek kopen van Bitcoin vereist een cryptografische infrastructuur om de Bitcoin vast te houden en te kunnen uitgeven en (her)converteren naar traditionele valuta wanneer dat nodig is, een zogenaamde “portemonnee”. Voor de doeleinden van dit artikel, als men Bitcoin ziet als een speculatief instrument om demonetisatie tegen te gaan, kan men zich de moeite besparen die gepaard gaat met de fysieke aankoop van en het inzetten op termijncontracten op Bitcoin via de investeringsbank/makelaar van iemands vertrouwen. De bitcoin is inwisselbaar, de CME Group heeft een contract gelanceerd met een volume van 5 bitcoins. De wisselmarge is hoog vanwege de volatiliteit van de Bitcoin, op dit moment noemt de CME meer dan 30.000 euro als marge. Met een contractwaarde van momenteel 5 x 20.000 USD = 100.000 USD resulteert dit in een ongebruikelijk kleine hefboom van 1:3. Vergeleken met (spot) kopen heeft deze procedure als bijkomend voordeel dat u ook kunt profiteren van dalende Bitcoin-prijzen door short selling (“short posities”). Dit lijkt het overwegen waard in de huidige Bitcoin bear market.

Bitcoin: Waarom zou je beginnen met kleine bedragen te kopen voor de toekomst?

In deze informatieve, onmisbare gids ontdekt u alles wat u moet weten over Bitcoin, zoals hoe u uw portemonnee instelt, de beste apps voor mobiele apparaten en hoe u uw eerste Bitcoins koopt.

€ 12,42

super product

3 stappen voor uw Bitcoin-aankoop:

Stap 1: Koop uw eerste Bitcoin

Kies een serviceprovider die je vertrouwt. Er zijn verschillende platforms zoals CoinBase.com, dat vrij eenvoudig te gebruiken is. Sommigen geven de voorkeur aan anonieme platforms zoals Local Bitcoin of Shapeshift. De beslissing is aan iedereen.

Stap 2: Schaf een Bitcoin-portemonnee aan

In principe is het aan te raden om altijd zelf de verantwoordelijkheid voor de munten te dragen - en ze niet aan iemand anders te geven. Daarom is het noodzakelijk om je eigen portemonnee te maken en de privésleutels bij te houden. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden en platforms.

Stap 3: Kies Exchange en Exchange Service

Nadat je je Bitcoin hebt aangeschaft, heb je de optie om op zoek te gaan naar een uitwisselingsplatform. Google biedt een breed scala aan crypto-uitwisselingen waar je zeker zult vinden wat je zoekt. Nu kun je hier altcoins zoals Ethereum of Dash kopen.

Inhoudsopgave

The NFT Handbook

Dit boek bevat alle informatie die je nodig hebt om een expert te worden in alles wat met NFT te maken heeft.

€20,13

super product

Crypto Investing Guide

Je hoeft geen wiskundig genie te zijn om succesvol te handelen in crypto. Maar je hebt wel een sterke basiskennis nodig om vanuit te werken. Dit boek is je basis.

€ 28,99

super product

Rate this article

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

You might be interested in this...

Cryptocurrency kopen

Is cryptocurrency beginnersvriendelijk?

Basisprincipes van cryptocurrency

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *